Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2012

Σάββατο η σύσκεψη – Κυριακή το υπουργικό


Σάββατο η σύσκεψη – Κυριακή το υπουργικό

Οριστικοποιήθηκε για το απόγευμα του Σαββάτου η σύσκεψη του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου με τους αρχηγούς των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, Γ.Παπανδρέου, Α.Σαμαρά και Γ.Καρατζαφέρη, ενώ για το πρωί της Κυριακής προγραμματίζεται συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Οι διαπραγματεύσεις για το PSI, όπως και οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα, το πιθανότερο είναι να ολοκληρωθούν στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας, όπως ενημέρωσε σήμερα το απόγευμα ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Γιώργο Παπανδρέου κατά τη συνάντηση των δύο ανδρών.
Οι δανειστές ασκούν ασφυκτικές πιέσεις, όπως προκύπτει και από τη συνάντηση του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κουτρουμάνη με την τρόικα για τα μισθολογικά, με αποτέλεσμα τα διαπραγματευτικά περιθώρια της ελληνικής κυβέρνησης να φαντάζουν περιορισμένα.
Είναι χαρακτηριστικό ότι το Μέγαρο Μαξίμου θα επιθυμούσε να είχαν ολοκληρωθεί έως το μεσημέρι της Κυριακής όλες οι εκκρεμότητες και ο πρωθυπουργός να μεταβεί στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής έχοντας μαζί του την πλήρη συμφωνία των πολιτικών αρχηγών για το PSI και τη δανειακή σύμβαση.
Η σύσκεψη των αρχηγών, πάντως, θα διεξαχθεί σε ιδιαίτερα βαρύ κλίμα, καθώς το Μέγαρο Μαξίμου ανησυχεί τόσο για την στάση των πολιτικών αρχηγών – πρωτίστως του Αντώνη Σαμαρά- όσο κυρίως για την αντίδραση των βουλευτών όταν τα μέτρα έρθουν στη Βουλή.
Παράλληλα, υπάρχει ανησυχία για τις κοινωνικές αντιδράσεις, καθώς ήδη το ΠΑΜΕ προτείνει σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ την πραγματοποίηση 24ωρης πανελλαδικής απεργίας στις αρχές Φεβρουαρίου.

real

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...