Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2011

Επιδείνωση του καιρού από το απόγευμα

Με χαμηλές θερμοκρασίες τα φετινά Χριστούγεννα, με την επιδείνωση του καιρού στα δυτικά, κεντρικά και νότια από το απόγευμα της Κυριακής να θεωρείται πιθανή. Δείτε αναλυτικά τι καιρό θα κάνει σε κάθε περιοχή της χώρας στο deltiokairou.gr


Χαμηλές θα είναι οι θερμοκρασίες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με τοπικές βροχές στα δυτικάκαι ασθενείς χιονοπτώσεις το βράδυ στα ορεινά.
Τα οχήματα που κινούνται σε πολλές περιοχές της Μακεδονίας, όπου ο υδράργυρος έχει κατέβει κάτω από το μηδέν και έχει δημιουργηθεί παγετός, χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες, λόγω παγετού.
Δείτε την κίνηση στους δρόμους

Σε ενημερωτικό δελτίο που εξέδωσε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης αναφέρεται ότι στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη απαιτούνται αλυσίδες στην επαρχιακή οδό Σαπών -Κέχρου, από το 30ο χιλιόμετρο, στις επαρχιακές οδούς Κάτω Δροσίνη, Δράνια, Οργάνη, Άνω και Κάτω Κάρδαμος, Σμιγάδα, Μυρτίσκη, Άνω Βυρσίνη, Κύμη και στο ορεινό επαρχιακό δίκτυο Νέας Σάντας - Κέχρου.
Στην κεντρική Μακεδονία, αλυσίδες χρειάζονται όσοι μεταβαίνουν στα χιονοδρομικά κέντρα 3-5 Πηγάδια και Σελίου, όπως και στο χιονοδρομικό κέντρο Ελατοχωρίου Πιερίας.
Στη δυτική Μακεδονία, αλυσίδες απαιτούνται σε όλο το ορεινό επαρχιακό οδικό δίκτυο του νομού Γρεβενών και στα σημεία Καστοριά - Φλώρινα (μέσω Βιτσίου) και Καστοριά - Αμύνταιο, από το 18ο έως το 29ο χιλιόμετρο.
Επίσης, σε όλο το επαρχιακό δίκτυο του νομού Φλώρινας όπου η θερμοκρασία το πρωί «έδειξε» -13 βαθμούς κελσίου και στο δρόμο Πτολεμαΐδας - Βλάστης, από το 12ο έως το 24ο χιλιόμετρο.
Νεφώσεις με τοπικές βροχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά και καταιγίδες στις νοτιότερες περιοχές για τη Δευτέρα.
Νεφώσεις τοπικά αυξημένες κυρίως τις πρωινές ώρες στην Αττική οπότε και ενδέχεται στα βόρεια να σημειωθούν ασθενείς βροχές.
Λίγες νεφώσεις τις πρωινές ώρες στη συμπρωτεύουσα για τη Δευτέρα, με τους ανέμους να πνέουν μεταβλητοί 3 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 μποφόρ.
Λίγες νεφώσεις, τοπικά αυξημένες στην Κεντρική Μακεδονία, ενώ ενδέχεται να σημειωθούν ασθενείς χιονοπτώσεις τοπικά στη Χαλκιδική και την Πιερία.
Στα νησιά του Ιονίου αναμένονται νεφώσεις τοπικά αυξημένες, ενώ στη δυτική Πελοπόννησο τοπικές βροχές. Πιθανότητα για ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά της Ηπείρου κατά τις πρωινές ώρες της Δευτέρας.
Τις πρωινές ώρες στη Θεσσαλία και τη Στερεά και από το μεσημέρι στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις τοπικά αυξημένες με ασθενείς βροχές.
Νεφώσεις τοπικά αυξημένες αναμένονται στην Κρήτη, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα από την άλλη θα είναι γενικά αίθριος ο καιρός.

news247

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...