Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011

Από του χρόνου ο περιορισμός διαδηλώσεων στο κέντρο


Από του χρόνου ο περιορισμός διαδηλώσεων στο κέντρο

Το νομοσχέδιο για τον περιορισμό των διαδηλώσεων στο κέντρο της Αθήνας δεν θα δημοσιοποιηθεί την προσεχή εβδομάδα, όπως είχε αρχικά δηλώσει ο δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης, αλλά σε ευθετότερο πολιτικό χρόνο.

Το παραπάνω προέκυψε από τα όσα είπε ο ίδιος μακριά από τις κάμερες και μετά την 50λεπτη συνάντηση που είχε χθες το μεσημέρι με τον πρωθυπουργό Λ. Παπαδήμο. Κατά τα λοιπά, οι δύο τεχνοκράτες, που ενεπλάκησαν στη διαχείριση του δημόσιου βίου, φέρονται να συζήτησαν μέτρα για τη «διόρθωση» των αποφάσεων, που είχαν λάβει οι «επαγγελματίες-διαχειριστές» πολιτικοί…
Ο κ. Καμίνης είπε ότι θα εκπονηθεί νομοσχέδιο, που «θα αντιμετωπίζει τα προβλήματα της Αθήνας, υιοθετώντας, όπου χρειάζεται, ταχύρρυθμες διαδικασίες, προκειμένου να παρακάμψουμε εμπόδια και γραφειοκρατικές αγκυλώσεις». Υπενθυμίζεται ότι ο τέως πρωθυπουργός, Γ. Παπανδρέου, είχε ανακοινώσει την περασμένη άνοιξη μέτρα για τη διάσωση του ιστορικού κέντρου, την παρακολούθηση των οποίων είχε αναλάβει ο αντιπρόεδρος Θ. Πάγκαλος.
Ο δήμαρχος ζητεί εδώ και καιρό να «ξεκολλήσουν» ενέργειες, όπως εκείνη για τη μίσθωση κτηρίων (ξενοδοχεία «Μιράζ» και «Μπάγκειο» στην Ομόνοια), για να μετατραπούν σε φοιτητικές εστίες.
Μετά τη συνάντηση, ανακοινώθηκε επίσης ότι θα υπάρξει έκτακτη οικονομική ενίσχυση του Κέντρου Αστέγων (ΚΥΑΔΑ) του δήμου από τον κρατικό προϋπολογισμό, λόγω των αυξημένων αναγκών φροντίδας σε αστέγους, παροχής συσσιτίων κ.λπ. Ο δήμαρχος ζήτησε επίσης να μην απομακρυνθούν από το κέντρο δημόσιες υπηρεσίες (υπουργείο Οικονομικών, ΔΕΗ, ΙΚΑ), προκειμένου να μη χειροτερεύσει η εικόνα της ερήμωσης.
Άρης Χατζηγεωργίου

enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...