Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Στρατούλης: Ανθρωποκτόνα τα ποσοστά ανεργίας


Στρατούλης: Ανθρωποκτόνα τα ποσοστά ανεργίας

Με αφορμή την ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ για την ανεργία που έφτασε στο 17,7% το τρίτο τρίμηνο του 2011 το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΝ, Δημήτρης Στρατούλης έκανε λόγο για «ανθρωποκτόνα ποσοστά ανεργίας» με κύρια «θύματα» τους νέους.

«Tα επίσημα ποσοστά ανεργίας για το τρίτο τρίμηνο του 2011, παρότι αυτό καλύπτει ολόκληρη την τουριστική περίοδο που είναι αυξημένη η εποχιακή απασχόληση, κινούνται σε πρωτοφανή επίπεδα.
Η πραγματική όμως ανεργία έχει φτάσει ήδη στο 22% και κινείται ολοταχώς μέχρι τις αρχές του 2012 προς το 26%, δηλαδή στα ποσοστά του 1961, που ήταν η χρονιά με το μεγαλύτερο κύμα μεταναστών που έφυγε ποτέ από την χώρα μας».
Ο Δημήτρης Στρατούλης σημείωσε ότι η αύξηση της ανεργίας οφείλεται στις «βάρβαρες μνημονιακές πολιτικές» της προηγούμενης κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου, που συνεχίζει και η σημερινή κυβέρνηση των ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ακροδεξιάς, «οι οποίες οδηγούν την οικονομία σε βαθιά ύφεση και τους εργαζόμενους και τη νεολαία στην ανεργία, τη φτώχεια και την εξαθλίωση».
Παράλληλα το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΝ κατηγόρησε για υποκρισία τον υπουργό Εργασίας για την στάση του στο θέμα της μείωσης του κατώτατου μισθού που ζητά η τρόικα.
«Ο Υπουργός Εργασίας υποκρίνεται ασύστολα, σχετικά με τη μείωση του κατώτερου εγγυημένου μισθού που ζητάει η τρόικα, γιατί ήδη η προηγούμενη κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου είχε συμφωνήσει μαζί της για την κατάργηση του και έχει νομοθετήσει αυτή τη συμφωνία με το νόμο 3845/2010».
«Η συμφωνία επίσης του Υπουργού Εργασίας με την τρόικα για την μείωση των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών οδηγεί τα ασφαλιστικά ταμεία, που ήδη λόγω των εφαρμοζόμενων μνημονιακών πολιτικών έχασαν φέτος 8,5 δις ευρώ, σε σίγουρη χρεοκοπία – άλλοθι για τους συνεταίρους ΔΝΤ – ΕΕ – ΠΑΣΟΚ – ΝΔ και ακροδεξιάς για να εξαερώσουν τις συντάξεις» υπογράμμισε ο Δημήτρης Στρατούλης.

real

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...